G-brood

Heb jij het G-brood al gezien? Het is hét lekkerste en nieuwste brood in het aanbod van heel wat bakkers in Vlaanderen. Dit haver-zemelenbrood zorgt er voor dat je elke dag lekker én gezond kan eten. Maar er is meer. Met het G-brood help je personen met een handicap aan middelen om te kunnen sporten. 

Aangepaste fietsen, een tillift voor in het zwembad, sportrolstoelen, startseinen met licht ... Met het juiste materiaal genieten sporters met een handicap vol overgave van hun favoriete sport. Alleen hebben ze niet altijd voldoende middelen om dat materiaal te kopen.

Samen met partner Zeelandia werd daarom gezocht naar een leuke actie om sporters met een handicap op dagelijkse basis te ondersteunen. En wat is er dagelijkser dan het in huis halen van een brood. Zeelandia testte, proefde en in 2018 werd het eerste G-broodje gebakken. Per verkocht G-brood gaat er daarom 7 cent naar 'Supporters voor G-sporters'. Zo zorg je er mee voor dat ook G-sporters sportief kunnen schitteren.

 

Ontdek het G-brood bij jou in de buurt

Ben je benieuwd waar je bij jou in de buurt het G-brood kan vinden? Neem dan snel een kijkje op de onderstaande kaart. Elke week komen er nog bakkers bij. Staat jouw vaste bakker er nog niet op, niet gepanikeerd dus. Blijkt je bakker dit goede doel toch niet te steunen, dan kan jij hem misschien wel overtuigen!

Embleem G-brood