2de editie crowdfundingscampagne gelanceerd

165.000 euro! Dat was het bedrag dat de eerste editie van de crowdfundingscampagne van G-sport Vlaanderen vzw op heeft gebracht. Na dit overdonderende succes, kon een tweede editie niet uitblijven. Ook dit jaar kunnen clubs, federaties, scholen, instellingen,… tot 1 september terecht bij G-sport Vlaanderen vzw om een project in te dienen om nieuwe G-sportmaterialen te kopen voor hun sporters of om hun innovatief idee rond mobiliteit te ondersteunen.

23 mei 2018

G-sporters zijn sporters met een handicap die dagelijks vol overgave sporten en bewegen maar vaak met te weinig middelen…en te weinig aandacht. Met de campagne ‘Supporters voor G-sporters’ wil G-sport Vlaanderen vzw daar iets aan doen en zoveel mogelijk personen met een handicap het plezier van sporten laten ervaren. Samen met clubs, scholen, instellingen, … bundelt G-sport Vlaanderen vzw de krachten en gaat het op zoek naar supporters én middelen om te investeren.


Investeren in G-sportmaterialen of mobiliteitsprojecten

Nog tot 1 september 2018 krijgen geïnteresseerde organisaties de kans om een project in te dienen. Op zoek naar een tillift, sportrolstoelen, soccerkooi of aangepaste kano? Het kan allemaal! Dat bewezen de 28 projecten die deelnamen aan de eerste editie van de crowdfundingscampagne ‘Supporters voor G-sporters’.

Samen verzamelden ze 165.000 euro en meer dan 20.000 supporters voor hun G-sportwerking. Roel Hendrikx van Mariadal Instituut is alvast enthousiast over hun voorbije deelname: “Wij hebben ons letterlijk en figuurlijk in deze campagne gesmeten. We hebben onze leerlingen, ouders, leerkrachten en kennissen opgeroepen om supporter te worden. En kijk, we behalen het beste resultaat van alle geselecteerde projecten. Maar het beste nieuws is dat we dankzij de campagne en G-sport Vlaanderen vzw een nieuwe powerplaysoccerkooi kunnen aankopen. Met deze voetbalkooi krijgen onze kinderen met leerproblemen en leerstoornissen een eigen plekje om te voetballen.”

Dit jaar wil G-sport Vlaanderen vzw nog beter doen. Daarom worden, naast projecten rond materiaal, nu ook projecten rond mobiliteit opgenomen. Greet Dupain van G-sport Vlaanderen vzw legt uit: “Uit het recent onderzoek naar de G-sportparticipatie blijkt dat mobiliteit nog steeds één van de grootste drempels is om te sporten. Een gebrek aan vervoersmogelijkheden van en naar de sportwerking staat actieve sportbeleving in de weg. Daarom geeft G-sport Vlaanderen via deze campagne extra aandacht en middelen aan organisaties die een mobiliteitsproject indienen. Organisaties kunnen op die manier duurzaam investeren in innovatieve oplossingen voor het mobiliteitsprobleem bij hen in de buurt.”

Inschrijven kan tot 1 september

Heb je nood aan nieuwe materialen of heeft jouw organisatie hét idee voor het mobiliteitsprobleem van jouw sporters? Dan kan je jouw project indienen via de website www.supportersvoorgsporters.be. Je vindt er gelijk ook meer informatie of kan het reglement rustig doornemen.
- Inschrijven kan tot 1 september 2018
- Geselecteerde projecten worden uitgenodigd op een info-avond
- De campagne loopt van 1 oktober tot en met 31 december
- Voor elke euro die een project verzameld, legt G-sport Vlaanderen vzw er één tegenover

‘Supporters voor G-sporters’ en het bedrijfsleven: een scorend team

‘Supporters voor G-sporters’ kan rekenen op de steun van bedrijven die sociaalmaatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel dragen. Dankzij deze partners is G-sport Vlaanderen vzw in staat om de verzamelde euro’s van de projecten te verdubbelen.
Total, Pidpa, BASF Antwerpen, Sportoase, Zeelandia, Rezinal, Idemasport, A-concept Interim, Mediacomm en het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds behoren tot deze sportieve en geëngageerde partners. Meer informatie over deze partners vind je op de website www.supportersvoorgsporters.be.

Deel dit artikel: