Aangenaam ik ben Gilles

Aangenaam ik ben Gilles, campagnegezicht van ‘Supporters voor G-sporters’

‘Supporters voor G-sporters’ is trots op zijn vijf campagnegezichten. Karolien, Naomi, Kris, Flore en Gilles belichamen alles waar we als ‘Supporters voor G-sporters’ voor staan: enthousiast, vol met wilskracht, durven grenzen verleggen maar vooral ook plezier maken in het leven.

28 september 2017

Gilles heeft autisme, maar dat is helemaal geen belemmering om volop plezier te beleven aan sport. Basketten is zijn grootste passie. En dromen van driepunters, dunks en zijn favoriete basketbalploeg Los Angeles Lakers. We namen een interview af met Gilles en dat delen we maar al te graag met jullie.  

Ik ben Gilles en ik ben gek van basketbal. Mocht het kunnen dan speelde ik op elk moment van de dag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat op mijn kamer posters hangen van mijn sporthelden zoals Stephen Curry!

Omdat ik zelf met veel passie sport, wou ik dat wij als g-sporters meer in de kijker werden gezet. Als ik een match speel zijn er altijd weinig supporters terwijl ik het juist leuk vind om de mensen te horen juichen. Bij de lancering van Supporters voor G-sporters werd ik al een beetje in de kijker gezet. Dat gevoel zou elke G-sporter moeten kunnen ervaren. Na de lancering heb ik dan ook al heel veel complimenten gekregen. Mensen zeggen dat ze mij op tv hebben gezien, wat ik wel leuk vind. Zo voel ik me een beetje een BV.

In het dagdagelijkse leven hou ik mij heel veel bezig met sport. Zowel actief al passief. Natuurlijk ben ik een groot fan van de Belgian Lions, maar ik zoek ook alles op over de Rode Duivels. Naast sport vind ik acteren ook heel leuk en gamen op de playstation.

Ik heb veel dromen en als ik een droom kan waarmaken maakt dat mij heel blij. Ik heb samen met mijn broers en nog spelers van Geel een vriendenploeg opgericht, waarmee we in een gewone competitie spelen. Ik vind het geweldig dat ik kan samenspelen met mijn broers. Wanneer anderen mijn dromen dwarsbomen of mij tegen houden in wat ik wil doen, kan ik boos of verdrietig worden. Eén van mijn dromen is om een basketbalcoach cursus volgen. En ik wil meer trainen zodat ik me kan focussen op mijn basketbal. Daarom wil  ik de Antwerp Giants ook eens uitdagen om een match tegen hen te spelen. Ik ken 1 van de jongere spelers, Thomas Akyazili. Het is een droom van mij om tegen hem te spelen en ooit wil ik naar Amerika gaan. De NBA is het hoogste niveau op vlak van basketbal. Om live zo een match te kunnen zien staat zeker op mijn bucketlist.

Als ik nog een raad mag geven aan andere G-sporters dan is het deze:
Als je 1 van de beste sporters wilt worden moet je hard werken, altijd naar je trainingen gaan, elke match spelen en het allerbelangrijkste PLEZIER hebben. Want de beste worden ligt aan jezelf en hoeveel tijd en moeite je in je sport steekt. Heb vertrouwen in je teamgenoten en luister naar je coach. En dan komen de resultaten vanzelf.

Campagnebeeld Gilles
Deel dit artikel: