G-cyclocrosscriterium 2017-2018 van start tijdens ‘Telenet Superprestige Cyclocross 'De Schorre'

Op zaterdag 21 oktober 2017 werd letterlijk en figuurlijk het startschot gegeven van de derde editie van het G-cyclocrosscriterium in de provincie Antwerpen. De provincie Antwerpen, Parantee-Psylos en G-sport Vlaanderen slaan tijdens het seizoen 2017-2018 samen met 8 internationale wielerorganisatoren de handen in elkaar zodat G-cyclocrossers met een handicap op het parcours van de profs hun eigen sportieve uitdaging kunnen aangaan. Het criterium kreeg als naam de ‘G-supporterstrofee’ mee verwijzend naar de nieuwe Vlaamse campagne ‘Supporters voor G-sporters’ van G-sport Vlaanderen.

31 oktober 2017

G-cyclocross kent sterke groei

Onder impuls van het provinciale G-sportbeleid groeide het G-cyclocrosscriterium uit tot een echte trekpleister. Met ongeveer telkens een 50-tal deelnemers zijn de G-cyclocrosswedstrijden in de provincie the place to be voor G-cyclocrossers die wel van een uitdaging houden. Het cyclocrosscriterium van 2017-2018 bestaat uit 8 internationale wedstrijden:

  • 21/10/2017: ‘Telenet Superprestige Cyclocross 'De Schorre'
  • 11/11/2017: Jaarmarktcross Niel
  • 26/11/2017: Belgisch kampioenschap G-sport in de Lilse Bergen
  • 03/12/2017: Zilvermeercross Mol
  • 09/12/2017: Noordvlees Van Gool CX Essen
  • 16/12/2017: Scheldecross Antwerpen
  • 11/02/2018: Aardbeiencross Hoogstraten
  • 25/02/2018: Sluitingsprijs Oostmalle

Zoals je in het overzicht kunt zien, is er op 26 november 2017 een heus Belgisch kampioenschap voorzien waar de G-renners strijden voor de Belgische kampioenentrui. Dat zal een uniek evenement worden want het is een echte primeur. Benieuwd welke G-renners op het eerste schavotje komt te staan. 

Nieuwe naam voor het G-cyclocrosscriterium

Het cyclocrosscriterium krijgt als naam de ‘G-supporterstrofee’ mee. Dit verwijst naar de nieuwe Vlaamse campagne ‘Supporters voor G-sporters’ van G-sport Vlaanderen. Met deze campagne wil G-sport Vlaanderen iedereen laten supporteren voor G-sport. En hoe kan dat beter dan tijdens de eigenlijke cyclocrosswedstrijden. Dus kom de G-crossers zeker eens een keertje aanmoedigen tijdens één of meerdere wedstrijden. Je zal ongetwijfeld gecharmeerd worden door hun enthousiasme en wilskracht.

Lars De Jong, Jolien Lowagie en Jimmy Van Craeynest eerste winnaars tijdens de Superprestige De Schorre Boom  

Ondertussen is de eerste wedstrijd van de ‘G-supporterstrofee’ al achter de rug. Op het mooie parcours in De Schorre gingen Lars De Jong, Jolien Lowagie en Jimme Van Craeynest bij respectievelijk de heren, dames en de -16-jarigen met de zege aan de haal. Maar uiteraard is iedereen een winnaar, iedere deelnemer kreeg daarom een gepersonaliseerde medaille waarmee ze trots konden blinken.

We willen langs deze weg graag Pro Cycling bedanken voor de kans die ze de G-cyclocrossers hebben gegeven om aan deze wedstrijd te kunnen deelnemen. 

Deel dit artikel: