Maak kennis met campagnegezicht Karolien

Op 9 juni lanceerden wij de nieuwe campagne van 'Supporters voor G-sporters'. Vijf G-sporters leenden hun gezicht voor de campagne. Karolien Impens is er daar één van. Zij vertelt in een interview waarom ze dat doet.

23 augustus 2017
Karolien Impens rolstoelbasket

Welke sporten beoefen je?

Ik doe allerlei sporten. Ik zoek naar sporten die me liggen en probeer graag nieuwe dingen uit. Ik ga zwemmen, fietsen, tennissen, noem maar op. Maar rolstoelbasketbal en fitness liggen me voorlopig het best.  

Wie is jouw sportidool?

Ik heb meerdere sportidolen, maar het meest kijk ik op naar Marieke Vervoort. Als ik zie hoe ver zij gekomen is ondanks haar ‘beperkingen’… dan weet ik dat eigenlijk niemand grenzen heeft.

Waarom wou je graag gezicht worden van ‘Supporters voor G-sporters’?

Net om aan mensen te tonen dat je ook vanuit een rolstoel aan alle vormen van sport kan doen. Er mag ook wel wat meer aandacht en ondersteuning gaan naar G-sporters. Sportmaterialen en sportbeleving zijn vaak véél duurder voor personen met een handicap. Dat terwijl hun zorgkosten ook vaak al een pak hoger liggen.

Welke reacties heb je al ontvangen op jouw deelname?

Ik kreeg echt al enorm veel reacties. Ik word veel aangesproken op straat door mensen die me herkennen. Ik heb zelfs al een paar unieke uitnodigingen gekregen. Zo zijn er clubs of personen die met me willen badmintonnen, fietsen of zelfs vliegen met een vliegtuigje!

Welke andere hobby’s dan sport heb je?

Ik ben zot van films en dieren. Als ik niet op het sportterrein of in de fitness zit, vind je mij waarschijnlijk in de cinema of in dierentuin.

Wat maakt je blij?

M’n gezin komt steeds op de eerste plaats. Ze zijn mijn grootste steun en telkens ik hen zie, licht ik op. Maar ook mijn vrienden of de adrenaline na het sporten bezorgen me telkens een gelukzalig gevoel. 

Wat maakt je kwaad?

Mensen die me behandelen alsof ik een besmettelijke of nare ziekte heb. Of mensen die me als een kind behandelen omdat ik in een rolstoel zit. Ik ben zelfstandig en kan mezelf behelpen. Medelijden heb ik dus zeker niet nodig.

Wat staat er nog op je agenda op korte termijn?

Ik wou al héél lang meedoen aan de Dodentocht in Bornem. Dit jaar zal ik dat dan ook voor het eerst doen vanuit m’n rolstoel. Ik train bijna dagelijks en mijn rolstoel zal het geweten hebben. Ik moet hem vaak laten repareren omdat mijn stoel mogelijk iets te licht is voor de zware tocht. Toch heb ik er goede moed in en kijk ik er enorm naar uit.

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Ik heb geproefd van het rolstoeltennis en wil daar in verder gaan. Volgens mij is dat een sport die helemaal op mijn lijf geschreven is. Wie weet heb ik wel het talent van een topper (lacht). Daarnaast wil ik ook eens wheelen om zo in de voetstappen te treden van Marieke Vervoort, bijvoorbeeld.

Welke raad zou je willen meegeven aan andere G-sporters?

Luister naar jezelf en doe waar je zin in hebt! Wij kunnen alles aan en niemand mag je iets anders inprenten.

Supporter voor G-sporters zoals Karolien

Dankzij haar supporters gaat Karolien nog beter spelen en haar nog beter amuseren. Ontdek wat anderen kunnen, voelen,denken dankzij hun supporters. Of word zelf supporter. Want dankzij supporters groeien G-sporters boven zichzelf uit, zijn ze in staat in grootse dingen en vooral: krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Registreer je als supporter!

Karolien Impens campagnefoto
Deel dit artikel: