Nils start stage bij G-sport Vlaanderen vzw

Sinds eind augustus loopt Nils de Ruijter stage bij G-sport Vlaanderen vzw. Hij zorgt meteen voor een primeur: hij is de eerste stagiair met een autismespectrumstoornis die bij G-sport Vlaanderen vzw werkt. Met zijn academische bachelor communicatiewetenschappen versterkt hij de komende weken G-sport Vlaanderen vzw de cel communicatie en fondsenwerking. Wij interviewden Nils zodat je hem wat beter kan leren kennen. En wat bleek? De Leuvenaar heeft verschillende raakvlakken met G-sport en G-sport Vlaanderen vzw.

10 september 2018

Dag Nils, kan je je even voorstellen?

Hallo! Ik ben Nils, 28 jaar oud en afkomstig uit Kessel-Lo (Leuven). Ik woonde enkele jaren in Frankrijk en werkte daar mijn middelbare school af. Ik keerde daarna terug naar Leuven om te studeren aan de KU Leuven. Ik behaalde uiteindelijk mijn bachelor in de communicatiewetenschappen. Mijn ouders en broer wonen nog altijd in Frankrijk. Daarnaast ben ik gepassioneerd door sport.

Welke sporten beoefen je?

Ik voetbal al 7 jaar bij een ploeg die verbonden is aan de KU Leuven. Wij spelen twee keer per week. Ik zit ook heel de tijd op de fiets want mijn voornaamste verplaatsingen doe ik al fietsend. Verder ben ik altijd te vinden voor een potje squash of een andere sport met vrienden, puur voor het plezier.

Welke andere hobby’s heb je?

Ik volg vrij intensief sporten zoals voetbal en ijshockey. Ik ben bijvoorbeeld een groot AS Roma fan. Daarbuiten ben ik ook enorm geboeid door cinema. Ik kijk dus best veel films, het liefst naar iets dat nog enkele dagen na blijft zinderen. Enkele van mijn favoriete regisseurs zijn Denis Villeneuve, Terry Gilliam en Darren Aranofsky.

Hoe ben je bij G-sport Vlaanderen vzw terecht gekomen?

Tijdens mijn studies merkten mijn omgeving en ik steeds meer moeilijkheden op in mijn leven. Na een tijdje zoeken en testen, kreeg ik uiteindelijk de diagnose van een autismespectrumstoornis. In mijn traject naar werk ben ik zo bij organisatie Synkroon terecht gekomen. Zij helpen me aan stages om me voor te bereiden op een definitieve tewerkstelling. Bij G-sport Vlaanderen vzw waren ze zo bereidwillig en enthousiast om mij een kans te geven.

Waar zal je je mee bezighouden als stagiair?

Ik ga aan de slag als communicatiemedewerker en zal vooral samenwerken met Dimitry en Kevin. Eerst was er een kleine inwerkingsperiode waarin ik de organisatie en huisstijl leerde kennen. Nu hou ik me bezig met o.a. de redactie van de maandelijkse nieuwsbrief, de sociale media en screening van de websites.

Wat hoop je te bereiken met deze stage?

Tijdens eerdere stages die ik deed, ging het meer om het opdoen van een eerste werkervaring. Hier hoop ik te ontdekken wat mijn mogelijkheden zijn als communicatiemedewerker. Daarnaast zal ik al doende veel opsteken van mijn collega’s, die me zeer hartelijk verwelkomden. Uiteindelijk hoop ik zo een beetje bij te dragen aan extra aandacht voor G-Sport.

Wat is G-sport voor jou?

G-sport is voor mij integratie en zingeving.

Nils en de collega's van G-sport Vlaanderen vzw
Deel dit artikel: