Over Supporters voor G-sporters

Met de campagne ‘Supporters voor G-sporters’ wil G-sport Vlaanderen zoveel mogelijk Vlamingen met een beperking het plezier van sporten en bewegen doen ervaren. Want of je een beperking hebt of niet, iedereen verdient het om te sporten in de best mogelijke omstandigheden. Slechtziend of slechthorend, een verstandelijke of fysieke beperking, autisme of psychische kwetsbaarheid? Bij ‘Supporters voor G-sporters’ supporteren we voor iedereen.

Samen supporteren voor G-sport

‘Supporters voor G-sporters’ is de beweging van G-sport Vlaanderen die G-sport voor eens en voor altijd op de kaart zet. Het is een campagne, een community én een foundation die mooi in elkaar passen.

Als campagne doorbreekt ‘Supporters voor G-sporters’ het taboe rond G-sport én zet het sterk in op sensibilisering. Want G-sporters zijn 100% sporters.

‘Supporters voor G-sporters’ streeft samen met een community van supporters en ambassadeurs naar één doel: sporters met een handicap zich thuis laten voelen in hun sportclub, instelling, school of vereniging. We gaan op zoek naar 50.000 supporters en jij hoort daar zeker bij!

‘Supporters voor G-sporters’ is een foundation. Samen met bedrijven nemen we een maatschappelijk engagement op en verzamelen we financiële middelen voor G-sport. Middelen die we gebruiken om G-sporters te voorzien van aangepaste sportmaterialen.

Naomi Blomme

Doelen en actieterreinen

‘Supporters voor G-sporters’ creëert een nieuwe dynamiek. Doel van dit initiatief van G-sport Vlaanderen: kennis beter vergaren en verspreiden, het taboe rond G-sport doorbreken en meer middelen verzamelen. Middelen die we gebruiken om de aankoop van aangepaste materialen voor G-sport te ondersteunen. 

Reglement crowfunding

G-sport Vlaanderen selecteert elk jaar projecten die op zoek zijn naar aangepast sportmateriaal. Het is geen eenzijdige subsidie maar een crowdfundingcampagne die engagement vraagt. Voel je de kriebels om zelf ook een project in te dienen? Lees dan zeker eerst het reglement, zodat je weet wat er van jou verwacht wordt.

Vanaf maart 2020 kun je voorstellen voor nieuwe projecten indienen. In juni doet de jury een definitieve selectie. De eigenlijke crowdfunding loopt dan van september tot december 2020.

G-sport Vlaanderen

Basketten met het syndroom van Down of met een psychische kwetsbaarheid, zwemmen met slechts één been, tafeltennissen als je niet of nauwelijks kunt zien, doof de 100 meter sprint afleggen met het wapperend applaus van je supporters. Vanuit G-sport Vlaanderen zijn we er voor iedereen. G-sport Vlaanderen is hét aanspreekpunt en hét kennisloket voor iedereen met interesse in G-sport.

Meer informatie nodig?

Wil je jouw project indienen bij Supporters voor G-sporters? Of wil je weten hoe je een specifiek project kan steunen? Ons team helpt je graag verder met meer uitleg en concrete ondersteuning. Neem contact op: info@gsportvlaanderen.be