Over Supporters voor G-sporters

Met de campagne ‘Supporters voor G-sporters’ wil G-sport Vlaanderen zoveel mogelijk Vlamingen het plezier van sporten doen ervaren. Want ook als je een handicap hebt, verdien je het om te sporten in de best mogelijke omstandigheden. Slechtziend of slechthorend, een verstandelijke of fysieke beperking, autisme of psychische kwetsbaarheid? Bij ‘Supporters voor G-sporters’ supporteren we voor iedereen.

Samen supporteren voor G-sport

‘Supporters voor G-sporters’ is de nieuwe beweging van G-sport Vlaanderen die G-sport voor eens en voor altijd op de kaart zet. Het is een campagne, een community én een foundation die mooi in elkaar passen.

Als campagne doorbreekt ‘Supporters voor G-sporters’ het taboe rond G-sport én zet het sterk in op sensibilisering. Want G-sporters zijn 100% sporters net zoals jij en ik..

‘Supporters voor G-sporters’ streeft samen met een community van supporters en ambassadeurs naar één doel: sporters met een handicap zich thuis laten voelen in hun sportclub, instelling, school of vereniging. We gaan op zoek naar 50.000 supporters en jij hoort daar zeker bij!

‘Supporters voor G-sporters’ is een foundation. Samen met het bedrijfsleven nemen we een maatschappelijk engagement op en verzamelen we financiële middelen voor G-sport. Middelen die we gebruiken om G-sporters te voorzien van aangepaste sportmaterialen.

Naomi Blomme

Doelen en actietereinen

Met ‘Supporters voor G-sporters’ zorgen we voor een nieuwe dynamiek. Het initiatief van G-sport Vlaanderen zorgt er voor dat kennis beter vergaard en verspreid wordt, dat het taboe rond G-sport doorbroken wordt en dat er meer middelen verzameld worden. Middelen die we gebruiken om de aankoop van aangepaste materialen te ondersteunen. 

Reglement campagne

G-sport Vlaanderen selecteert projecten die op zoek zijn naar aangepast sportmateriaal. Het is geen eenzijdige subsidie maar een crowdfundingcampagne die engagement vraagt. Voel je de kriebels om zelf ook een project in te dienen?  Lees dan zeker eerst het reglement zodat je weet wat er van jou verwacht wordt. 

G-sport Vlaanderen

Basketten met het syndroom van Down of met een psychische kwetsbaarheid, zwemmen met slechts één been, tafeltennissen als je niet of nauwelijks kunt zien, doof de 100 meter sprint afleggen met het wapperend applaus van je supporters. Vanuit G-sport Vlaanderen zijn we er voor iedereen. G-sport Vlaanderen is hét aanspreekpunt en hét kennisloket voor iedereen met interesse in G-sport.

Meer informatie nodig?

Wil je jouw project indienen bij Supporters voor G-sporters? Of wil je weten hoe je een specifiek project kan steunen? Ons team helpt je graag verder met meer uitleg en concrete ondersteuning.