Pidpa G-wegcriterium

G-sport Vlaanderen vzw, Pidpa, Parantee-Psylos en Sport Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor uniek G-wegcriterium.  Het criterium bestaat uit zeven wedstrijden over heel de provincie Antwerpen waarbij G-wielrenners de kans krijgen om hun sportieve grenzen te verleggen.

Uniek G-wegcriterium

Het ‘Pidpa G-wegcriterium’ bestaat uit 7 wielerwedstrijden waarbij G-wielrenners hun sportieve uitdaging aangaan. De deelnemers aan het ‘Pidpa G-wegcriterium’ strijden voor de overwinning tijdens zeven wedstrijden die geïntegreerd zijn in het dagprogramma van andere wielerwedstrijden. Zo kunnen de toeschouwers naast de andere wedstrijden ook supporteren voor de G-wielrenners.  Volgende wedstrijden maken deel uit van het ‘Pidpa G-wegcriterium’:

  • G-wedstrijd Arendonk: 29 april 2018
  • G-wedstrijd Maria-Ter-Heide (Brasschaat): 27 mei 2018
  • G-wedstrijd Kasterlee: 7 juli 2018
  • G-wedstrijd Kontich: 8 juli 2018
  • G-wedstrijd Geel: 13 juli 2018
  • G-wedstrijd tijdens Na-Tour Herentals Fietst: 2 augustus 2018
  • G-wedstrijd tijdens Na-Tour Putte(Mechelen): 3 augustus 2018

De leider in het klassement bij de heren en bij de dames rijden rond in een speciaal ontworpen en herkenbare leiderstrui.

Start Pidpa criterium

Trotse titelpartner Pidpa

"Al jaren draagt Pidpa G-sporters een warm hart toe. Door het ondersteunen van het initiatief van ‘Supporters voor G-sporters’ en sinds 2017 ook met een heus Pidpa-wegcriterium. Ook in 2018 zetten wij deze traditie graag verder.” Pidpa wil zich niet alleen beperken tot G-wielerwedstrijden. Ook andere G-sportdisciplines kunnen in 2018 rekenen op de nodige ondersteuning van Pidpa. "Steden en gemeenten binnen ons verzorgingsgebied kunnen voor G-sportevents die zij ondersteunen ook beroep doen op Pidpa", vervolgt Mieke Van den Brande. "En met succes: ondertussen ondersteunt Pidpa al 18 G-sportevents in 12 verschillende sportdisciplines.  Zo krijgt de slagzin van Pidpa: water in beweging, nog meer slagkracht: we zetten ook mensen in beweging!"

Logo Pidpa