Buitenspel, Gentbrugge

“Kinderen op een ligfiets en ouders op de e-bike: verkeersveilige combinatie”

“Hebben jullie een aangepaste fiets voor kinderen met een fysieke beperking om aan onze e-bike te koppelen?” Steeds meer krijgt onze fietsverhuurdienst Buitenspel die vraag van ouders. 

Omdat we alle doelgroepen en leeftijden een geschikte fiets tegen een democratische prijs willen verhuren, gingen we op zoek. We vonden een ligfiets met onderstuur, wat belangrijk is voor kinderen met spasticiteit en een beperkte arm/handfunctie. Een bovenstuur hindert hen vaak bij het op- en afstappen. Bovendien kun je de ligfiets nauwkeurig afstellen op de lengte van een kind. 

Dankzij een extra koppelstuk kunnen we de fiets inzetten als zelfstandig vervoermiddel én als aanhangfiets. Daardoor is de ligfiets perfect geschikt om kinderen veilig aan het verkeer te laten deelnemen. 

Bij de ligfiets willen we ook nog een duwstuur kopen, zodat hij kan dienen als buggy of rolwagen. Dat is handig tijdens een pauze bij het fietsen, bijvoorbeeld voor een wandelingetje of om een ijsje te eten op het terras van een café. Bij Buitenspel staat niemand buitenspel! 

streefdoel bereikt
Streefdoel
2255
Totale giften
€ 2300
Aantal supporters
2
Aantal vrijwilligers
0
Sorry, deze actie is afgelopen
Deel dit project: