De Leerexpert Dullingen, Brasschaat

“Veel plezier voor wie een beetje mobiel is: elektrisch ondersteunde duo-fiets”

Onze school richt zich op jongeren met een meervoudige beperking en een hoge nood aan verzorging. Daardoor kunnen maar een beperkt aantal van hen naar G-sport geleid worden. Toch doen we ons uiterste best om hen te laten bewegen en sporten. We bieden een waaier van mogelijkheden aan, zoals zwemmen, snoezelen, boccia, petrafietsen, sharborne, BIM, yoga, relaxatiefietsen, enzovoort. Zo vinden ze iets leuks, en ook de ouders worden erbij betrokken. 

Voor de fysiek zwakke leerlingen hebben we een fiets met zitschelp, voor de zekere leerlingen is er een driewieler en we hebben ook twee petrafietsen. Er is telkens één groep die geen uitdaging heeft: de jongeren die mentaal zeer zwak maar toch nog iets mobiel zijn. Een elektrisch ondersteunde duo-fiets biedt hen de mogelijkheid om te fietsen, samen met een begeleider, leerkracht, kinesist, sportleerkracht of vrijwilliger. 

Wind in het aangezicht van onze leerlingen, wapperende haren, … De duo-fiets is een enorme meerwaarde voor hun motoriek, want hij vergroot de bewegingsmogelijkheden. Het vergroot ook hun sociale vaardigheden en verkleint de barrière die er nog altijd is tussen mensen met en zonder beperking. Bovendien brengen we ook ouders in contact met dit materiaal, zodat zij kunnen zien wat de mogelijkheden zijn. 

De Leerexpert Dullingen
streefdoel bereikt
Streefdoel
3200
Totale giften
€ 3325
Aantal supporters
4
Aantal vrijwilligers
1
Sorry, deze actie is afgelopen
Deel dit project: