Dukes on Wheels vzw, Aartrijke

“Vijf rolstoelen nodig door sterke groei van onze club”

Het succes van onze club haalt ons in. We willen zowel sportief uitmunten als mensen recreatief laten basketten. Nu zijn er zoveel nieuwe rolstoelbasketters dat we vijf nieuwe rolstoelen willen kopen. Nieuw, want we kiezen ervoor een ploeg met klasse te zijn.

 Aangepaste rolstoelen zijn absoluut nodig om blessures te voorkomen. We hebben besloten er vijf te kopen. We kiezen voor drie rolstoelen gedeeltelijk op maat: groot, klein, zwaargewicht, pluimgewicht, steun in de rug, enzovoort. Voor twee spelers is dat nog niet voldoende, vandaar dat we ook rolstoelen volledig op maat laten maken.

Onze club wil rolstoelbasketters laten sporten in de meest geschikte en minst belemmerende omgeving. De nieuwe rolstoelen en de mooie accommodatie zal het aantal leden zeker nog laten groeien.  

En de gebruikte rolstoelen? We nodigen valide personen uit om rolstoelbasket te komen spelen. Ze zullen zich ook moeten aanpassen door in een rolstoel plaats te nemen. Maar het zal de integratie van onze mindervalide rolstoelbasketters in de maatschappij vergroten, en de stigmatisering, stereotypering en vooroordelen binnen en buiten de sport tegengaan.

streefdoel bereikt
Streefdoel
7271
Totale giften
€ 7295
Aantal supporters
77
Aantal vrijwilligers
0
Sorry, deze actie is afgelopen
Deel dit project: