ICP-move vzw

“Onze ICP-move app zet G-sporters thuis in beweging”

De voorbije maanden waren zwaar voor vele G-sporters. Geen trainingen, geen wedstrijden, geen sociaal contact … gewoon geen fun meer. Kan het anders? Zeker! In de wereld van bewegen willen wij een doorbraak realiseren door de app ICP-move te ontwikkelen. ICP-Move is een unieke bewegingsleer, gebaseerd op de fundamenten van karate en gecombineerd met mentale en cognitieve aspecten. Het geheel wordt begeleid door gekleurde afbeeldingen, in het Engels ‘Color Picture’, de ‘CP’ in ICP-move. 

Onze ICP-move app is geschikt voor de meest voorkomende schermen, van smartphone over tablet, laptop en computer tot smart tv. Zo kunnen we de unieke ICP-move bewegingsleer van de app tot op de plaats brengen waar de persoon met een beperking aan begeleide G-sport kan doen. Vooral personen met zwaardere beperkingen blijven zo makkelijker in beweging. Dat is de ‘move’ in ‘ICP-move’. 

We willen van de ICP-move app een persoonlijke virtuele coach maken voor G-sporters die aan gezonde en plezierige beweging willen doen. Het is ook een aanvulling op de groepstrainingen. Iedereen kan op eigen tempo de aangeleerde vaardigheden of uitvoering verbeteren, en zelfs nieuwe oefeningen aanleren. Als G-sporters een beweging beter kunnen uitvoeren, zien ze de fun ervan in en groeit de durf om samen te bewegen, wat dan weer de sociale inclusie bevordert, de de ‘I’ in ICP-move. 

De ICP-move app speelt met zijn oefeningen in op de beperking van het individu, past details en snelheid aan, toont verschillende kijkhoeken en kan zowel het perspectief van de leerling als van de trainer laten zien. Bovendien kan de app door iedereen gebruikt worden: mensen met of zonder beperking, kinderen en volwassenen, grootouders en getrainde G-sporters. Vandaar het motto van onze app en onze VZW ICP-move: ‘Anyone can move.’  

ICP Move
streefdoel bereikt
Streefdoel
8000
Totale giften
€ 8045
Aantal supporters
1
Aantal vrijwilligers
0
Sorry, deze actie is afgelopen
Deel dit project: