KAA Gent Atletiek

“Iedereen loopt mee met de racerunner”

Hoe kunnen we als atletiekclub G-sporters met een fysieke beperking aan atletiek laten doen in de sportieve en competitieve ruimte van onze andere atleten? Die vraag stelden we ons.  

We bouwen een duurzame samenwerking uit met de Sportdienst van Stad Gent, afdeling G-Sport, en gespecialiseerde voorzieningen voor personen met een beperking in en rond Gent. Onder onze leden hebben we al een paar G-atleten die een internationaal competitieniveau bereiken.  

We vonden het antwoord op onze vraag in de racerunner, een hulpmiddel waarmee je buiten kunt lopen en rennen. Zo’n racerunner is ontwikkeld om motoriek, coördinatie, longfunctie en cardiovasculair systeem van mensen met een beperking (vooral met cerebrale parese) te stimuleren. Hij geeft steun aan romp en bekken, wat nodig is voor zwaardere inspanningen of langere afstanden. Het zadel stabiliseert de G-atleet en ontlast de benen. 

De racerunner wordt ook al gebruikt in sportcompetities voor personen met een beperking. De begeleiding is maximaal op maat van de G-sporter zelf en gebeurt in specifieke groepen of inclusief met de andere sporters. 

KAAG Atletiek
streefdoel bereikt
Streefdoel
3060
Totale giften
€ 3594
Aantal supporters
3
Aantal vrijwilligers
0
Sorry, deze actie is afgelopen
Deel dit project: