Project Lenny vzw, Brasschaat

“Iedereen een volwaardige G-karateka”

Een volwaardige G-karateka, hoe ziet die eruit? Hij of zij draagt een kimono en bescherming, en maakt gebruik van een geschikte rolstoel. Als dat in orde is, voel je je al sterker en heb je meer zelfvertrouwen – zeker bij wedstrijden.  

Project Lenny wil van iedereen uit de doelgroep een volwaardige G-karateka maken.  

We bereiken enorm veel leerlingen van buso- en bulo-scholen, vorig jaar hebben we aan meer dan 1000 G-sporters les gegeven. Door onze lessen in voorzieningen en het bijzonder onderwijs krijgen we de kans om mensen met een beperking uit hun isolement te halen. Ze kunnen zo integreren in het reguliere circuit en maken deel van de grote en warme karatefamilie.   

Maar G-karate is een sport met voor elke beperking een aangepast programma met aangepaste tools en benodigdheden. Dat gaat van matten, handschoenen en armbandjes tot stootpads, lijnen, iconen met kleuren en dieren, kegels, balletjes en ringen. Geregeld dat materiaal vernieuwen motiveert mensen uit onze doelgroep, die hier leren uit hun comfortzone te komen. 

Daarom wil Project Lenny – dat gegroeid is uit de karateschool Niji Yama – grondig vernieuwen met niet alleen zes nieuwe rolstoelen, maar ook stootkussens en G-karatematten, én natuurlijk de nieuwe wedstrijduitrusting voor de G-karateka’s. De rolstoelen willen we ook inzetten om lesgevers op te leiden. 

Project Lenny
Project Lenny
streefdoel bereikt
Streefdoel
3258
Totale giften
€ 3258
Aantal supporters
80
Aantal vrijwilligers
1
Sorry, deze actie is afgelopen
Deel dit project: