Rolstoelbasketbal vzw, RBB Rolling Assist

“Nieuwe rolstoelen voor rolstoelpool RBB Rolling Assist”

In rolstoelbasket leiden steeds meer clubs in Vlaanderen nieuwe jeugdspelers op. De clubs hebben maar een beperkt aantal stoelen die meestal ver van ideaal zijn. Nieuwe spelers beginnen dan te spelen in een rolstoel die veel te groot en/of niet aangepast is voor hen. Gevolg: jonge rolstoelbasketters haken vaak af. 

Om de clubs te ondersteunen, starten we met de rolstoelpool ‘RBB Rolling Assist’. We willen een pool creëren van instelbare sportrolstoelen. Rolstoelbasketbalclubs in Vlaanderen kunnen daarmee hun nieuwe (jeugd) rolstoelbasketbalspelers meteen een goede en passende rolstoel geven. Zodra een jeugdspeler een eigen (op maat gemaakte) rolstoel heeft, komt de rolstoel terug in onze pool. 

Om te starten met ‘RBB Rolling Assist’, willen we met Rolstoelbasketbal vzw vier nieuwe instelbare rolstoelen aankopen. Ze zijn ideaal voor beginnende en/of jeugdspelers. Kinderen en jongeren groeien, waardoor een op maat gemaakte rolstoel al snel weer te klein is. Door de instellingsmogelijkheden past de stoel zich wel aan hun groei aan. 

We kiezen voor de Top End Pro Rolstoelbasketbal Rolstoel: door de instelbaarheid van deze rolstoel kun je de zitpositie van de speler optimaliseren. 

streefdoel bereikt
Streefdoel
6455
Totale giften
€ 6455
Aantal supporters
3
Aantal vrijwilligers
0
Sorry, deze actie is afgelopen
Deel dit project: