WZC Gerkenberg, Bree

“Met een rolstoelfiets wordt de wereld letterlijk en figuurlijk groter”

Begin 2020 konden we dankzij de crowdfunding van vorig jaar een duofiets aankopen. Hartelijk dank daarvoor aan G-sport Vlaanderen en alle supporters voor G-sporters die ons hielpen. 

De duofiets zet veel van onze bewoners weer op weg om een fietstochtje te maken. Maar onze rolstoelgebonden bewoners blijven aan de kant staan. Daarom hebben we samen met hun familieleden enkele rolstoelfietsen getest. Het enthousiasme was groot, want op de geselecteerde rolstoelfiets hebben de twee personen een goed zicht en kunnen ze vlot met elkaar communiceren. 

Een rolstoelfiets kunnen we ook inzetten bij animatieactiviteiten of in de ergotherapie, en natuurlijk om uit te lenen aan de familie, zodat een bewoner met een ouder of familielid een tochtje kan maken. Het is een absolute meerwaarde om onze rolstoelers meer te laten bewegen. Op een ontspannen manier genieten ze van het sociaal contact. Vaak zien we na een lange tijd weer een glimlach op hun gezicht verschijnen. Hun wereld wordt letterlijk en figuurlijk groter.

streefdoel bereikt
Streefdoel
2965
Totale giften
€ 2965
Aantal supporters
1
Aantal vrijwilligers
0
Sorry, deze actie is afgelopen
Deel dit project: