'Total G-supporterstrofee'

G-sport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos, Sport Vlaanderen en Total werkten samen voor de eerste Vlaamse editie van de ‘Total G-supporterstrofee’. Dit cyclocrosscriterium bestond uit acht wedstrijden over heel Vlaanderen waarbij G-sporters de kans kregen op een unieke sportbelevenis.

Uniek G-cyclocrosscriterium in heel Vlaanderen

Na de voorbije jaren succesvol cyclocross aan te bieden aan G-sporters in de provincie Antwerpen ging het cyclocrosscriterium door in heel Vlaanderen. G-sport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos en Sport Vlaanderen sloegen de handen in elkaar met de steun van Total zodat mensen met een beperking op een profparcours de kans kregen op een sportieve uitdaging. De ‘Total G-supporterstrofee’ bestond uit acht wedstrijden tijdens het cyclocross-seizoen 2018/2019.

8 wedstrijden vol cyclocrossplezier

Volgende wedstrijden maakten deel uit van de ‘Total G-supporterstrofee’:

  • G-wedstrijd Neerpelt: 27 oktober 2018
  • G-wedstrijd Hofstade: 4 november 2018
  • G-wedstrijd Hasselt: 1 december 2018
  • G-wedstrijd Essen: 8 december 2018
  • G-wedstrijd Sint-Niklaas: 22 december 2018
  • G-wedstrijd Gullegem: 5 januari 2019
  • G-wedstrijd Hechtel: 16 februari 2019
  • G-wedstrijd Malle: 24 februari 2019

Gemiddeld namen er een 40-tal G-wielrenners deel aan de wedstrijden. Er waren drie klassementen; voor de heren, de dames en de jongeren (-17 jaar). De leider in elk klassement kreeg een unieke en zichtbare leiderstrui. Bij de heren werd Gunther Boons eindwinnaar, bij de dames was deze eer weggelegd voor Jolien Lowagie en bij de -17-jarigen mocht Jimmy Van Craenest.

Wens je als G-sporter graag deel te nemen aan de wedstrijden van de 'Total G-supporterstrofee'? Dat kan zeker. Neem hiervoor contact op met Parantee-Psylos voor meer informatie: Bas Van Dycke, 09 243 11 78 of bas.vandycke@parantee-psylos.be. 

Kocht je trouwens één of meerdere tombolalotjes ten voordele van G-sport tijdens de VIP-evenementen? Ontdek dan snel via onze 'Nieuws'-pagina of je gewonnen hebt.  

Winnaars 2018-2019

Total trotse titelpartner van de eerste editie van het Vlaamse G-cyclocrosscriterium

Total fungeert als trotse titelpartner van het G-cyclocrosscriterium en supportert volop voor G-sporters: “G-sport ligt ons zeer nauw aan het hart omdat personen met een handicap het verdienen om hun talenten te kunnen ontwikkelen. De gedrevenheid, de moed, en het enthousiasme waarmee ze dit doen, kan ons enkel als voorbeeld dienen. Daarom ondersteunen wij volop met veel plezier ‘Total G-supporterstrofee’.” 

Total

Unieke samenwerking tussen verschillende partners

De 'Total G-supporterstrofee' komt tot stand dankzij de steun van de partners rechts op deze pagina. Zij zorgen ervoor dat sporters met een handicap puur sportplezier kunnen beleven. Dankjewel daarvoor.

Logo partners