Projecten

Ontdek hier de 17 geselecteerde projecten van onze crowdfundingscampagne. Supporter worden of doneren aan een project? Klik dan snel door naar de profielpagina van het project van jouw keuze.

 • MTBFUN4KIDS
  33%

  MTBFUN4KIDS

  MTBFUN4KIDS leert kinderen technisch fietsen met de mountainbike. In de regio Meetjesland verleggen ze zo grenzen en creëren ze zelfvertrouwen bij jonge sporters en G-sporters. Naast wekelijkse training, evenementen zoals initiaties en on tours laten ze de sporters mountainbike ervaring opdoen op variërende parcours en wedstrijden. Daarom investeert de club graag in aangepaste lichte mountainbikes voor de G-sporters, in didactisch materiaal en allerhande ander fietsmateriaal ter onderhoud.
  Totale giften
  € 3130
  Streefdoel
  9296
  Aantal supporters
  424
  nog 15 dagen te gaan
 • ViGe Zondal
  42%

  ViGe Zondal

  ViGe Zondal richt zich voornamelijk naar blinden en slechtzienden die graag skiën. Deze skiclub is een aparte club binnen de Koninklijke Skiclub Zondal vzw. Zowel tijdens de skisessies op de indoorbaan in Peer als tijdens de wintersportvakantie skiën ze 1 op 1. Dat betekent dat de slechtziende skiër achter zijn begeleider skiet en deze van zeer dichtbij volgt. De blinde skiër daarentegen skiet als eerste naar beneden en volgt de stemcommando’s van z’n begeleider op. Voor een betere communicatie en een grote stap voorwaarts in veiligheid wil de club nu investeren in communicatiesystemen voor G-sporters en hun begeleiders.
  Totale giften
  € 2445
  Streefdoel
  5711
  Aantal supporters
  180
  nog 15 dagen te gaan
 • Tongelsbos
  25%

  BUSO Tongelsbos

  BUSO Tongelsbos uit Westerlo is een school uit het buitengewoon onderwijs voor leerlingen met autismespectrumstoornis (ASS) of emotionele, sociale en/of gedragsproblemen. Zij dromen ervan hun BMX-parcours te kunnen gebruiken en verplaatsingen al bewegend af te leggen in plaats van met de auto. De school is ervan overtuigd dat leerlingen beter om kunnen met hun energie als ze toegang hebben tot fietsen. Dit leidt dan ook tot een aangename leeromgeving voor iedereen.
  Totale giften
  € 1260
  Streefdoel
  5000
  Aantal supporters
  552
  nog 15 dagen te gaan
 • Sailability
  82%

  Sailability Vlaanderen vzw

  Sailability Vlaanderen vzw vindt dat iedereen moet kunnen zeilen. Dankzij aangepaste infrastructuur en talrijke vrijwilligers geven ze mensen met een beperking en kansarme kinderen die mogelijkheid op verschillende locaties in Vlaanderen (Brugge, Heusden-Gent, Vilvoorde, Antwerpen en Mol). De organisatie wil haar werking verder uitbreiden met aangepaste boten om te voldoen aan de groeiende vraag.
  Totale giften
  € 6603
  Streefdoel
  7975
  Aantal supporters
  311
  nog 15 dagen te gaan
 • Zedelgem
  2%

  Dienstenaanhuis Lions Zedelgem

  Dienstenaanhuis Lions Zedelgem wil alle sporters de kans geven hun favoriete sport op competitieniveau of op recreatief niveau uit te oefenen. Het is een multisportclub die maatschappelijk engagement toont. Om de drempel te verlagen om te beginnen rolstoelbasketten, kopen zij als club zelf sportrolstoelen aan die ze gratis ter beschikking stellen. Door hun stijgend ledenaantal van de afdeling rolstoelbasket hebben ze echter nood aan nieuwe sportrolstoelen. Zo hopen ze in de toekomst door te groeien naar 34 actieve leden.
  Totale giften
  € 300
  Streefdoel
  10068
  Aantal supporters
  27
  nog 15 dagen te gaan
 • Zwemmers BOAS
  23%

  BOAS vzw

  BOAS vzw is een zwemclub voor mensen met een beperking. Zij streven steeds naar een kwalitatief hoogstaande begeleiding voor elke G-zwemmer. De zwemclub traint zwemmers in Elsene, Gent, Neder-Over-Heembeek, Meise, Kortrijk, Wingene en Roeselare. Met nieuw handicap-specifiek zwemmateriaal Kan BOAS vzw meer kwalitatieve trainingen aanbieden zodat ze tegemoet komen aan het groeiend aantal G-zwemmers met diverse beperkingen.
  Totale giften
  € 1282
  Streefdoel
  5492
  Aantal supporters
  248
  nog 15 dagen te gaan
 • Wapper
  3%

  Wapper vzw

  Wapper vzw is een sportclub uit Antwerpen voor personen met een motorische beperking met 8 sporttakken en een jeugdwerking. Ze bieden al meerdere jaren succesvol sport aan voor de recreanten en voor de topsporters. Dit jaar zetten ze hun schouders onder een nieuw project in de atletiek: RaceRunning. Dit zijn driewielers zonder trappers en met een borststuk. Als club weten zij als geen ander dat het voor hun leden niet altijd mogelijk is zelf duur materiaal aan te kopen. Daarom wil de club zelf deze fietsen aankopen en ter beschikking stellen van haar leden.
  Totale giften
  € 150
  Streefdoel
  5000
  Aantal supporters
  200
  nog 15 dagen te gaan
 • Project Lenny
  0%

  Project Lenny vzw

  Project Lenny vzw geeft G-karatelessen aan personen met alle mogelijke beperkingen en wil hen duurzaam aan het sporten krijgen. Ze gaan daarvoor ook naar scholen en instellingen. Hun doel? Tegen juni 2019 lesgeven aan 1.000 mensen. Daarnaast willen ze voor elke plek waar ze lesgeven een sportpakket aankopen met daarin de benodigdheden om verder te G-karaten. Het pakket bestaat onder meer uit matten, stootkussens, handschoenen en polsbandjes.
  Totale giften
  € 0
  Streefdoel
  10680
  Aantal supporters
  659
  nog 15 dagen te gaan
 • Climbing Team
  1%

  Climbing team De Dam vzw

  Climbing Team De Dam wil de klimsport promoten en verder uitbouwen. Dit zowel competitief, recreatief als voor de G-sporter. Deze klimclub uit Lokeren stelt zich tot doel een toegankelijke route te ontwikkelen met nieuwe klimgrepen voor klimmers met een beperkte motoriek. Met multifunctionele gordels en nieuw veiligheidsmateriaal zijn ze beter voorbereid op de diversiteit onder de G-sporters.
  Totale giften
  € 120
  Streefdoel
  11495
  Aantal supporters
  123
  nog 15 dagen te gaan
 • 1%

  Silverspokes Gent Wheelchair basketball vzw

  Silverspokes Gent is een vzw die rolstoelbasketbal speelt en zich vooral bezig houdt met de jeugdwerking. In samenwerking met BBC Falco Gent en het Sint-Gregoriusinstituut in Gentbrugge geven zij ook training. Dit breiden zij volgend jaar uit naar de lagere en middelbare school. Met herstelmateriaal voor hun sportrolstoelen hopen zij de duurzaamheid ervan te verlengen. Daarnaast zorgt extra sportmateriaal ervoor dat meer jongeren de weg naar G-sport vinden.
  Totale giften
  € 70
  Streefdoel
  5776
  Aantal supporters
  222
  nog 15 dagen te gaan
 • Sint-Rafaël
  5%

  Sint-Rafaël

  Sint-Rafaël vzw is een school uit het buitengewoon secundair onderwijs gelegen in Gent, bedoeld voor blinde en slechtziende volwassenen. Sint-Rafaël biedt de mogelijkheid om een individueel opleidingstraject te volgen op basis van de persoonlijke motivatie, interesses en eigen mogelijkheden van eenieder. Om de cursisten aan te zetten tot meer sport, wil de school een vak opstarten dat de drempel naar G-Sport verkleint. Met de vernieuwing van het verouderde fitness- en torbalmateriaal verwezenlijken ze hopelijk die doelstelling.
  Totale giften
  € 335
  Streefdoel
  5722
  Aantal supporters
  746
  nog 15 dagen te gaan
 • Westhoek Vrije Tijd Anders
  1%

  vzw Westhoek Vrijetijd Anders

  Westhoek Vrije Tijd Anders biedt als erkende vrijetijdsorganisatie diverse kwalitatieve en betaalbare vormen van vrije tijd aan kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende beperkingen. Dit in samenwerking met verenigingen en leunend op een sterke groep geëngageerde vrijwilligers. Het project ‘Life on Wheels’ brengt zo rolstoelgebruikers en sympathisanten van de regio, via een regelmatig en laagdrempelig aanbod van sport, in contact met elkaar. Hun doel: beschikken over een drietal polyvalente sportrolstoelen die zorgen voor sportplezier en die de veiligheid fel verhogen. De stoelen zijn dan ook beschikbaar via de sportdienst van Ieper.
  Totale giften
  € 55
  Streefdoel
  5000
  Aantal supporters
  206
  nog 15 dagen te gaan
 • Dukes on Wheels
  0%

  BCO Dukes on Wheels

  BCO Dukes on Wheels wil rolstoelbasket promoten als ploegsport in West-Vlaanderen. Ze combineren zowel sportief excelleren als recreatief basketten. Personen met een fysieke beperking aan het bewegen krijgen is hun doel. De club doet dan ook vol enthousiasme mee aan de campagne om aangepaste rolstoelen voor jongeren te kopen. Zo kan het de zorgen van minder-valide sporters verkleinen en de groei van de ledenaantallen ambiëren.
  Totale giften
  € 0
  Streefdoel
  9858
  Aantal supporters
  270
  nog 15 dagen te gaan
 • 7%

  Project Lenny vzw - project mobiliteit

  Project Lenny vzw wil voor rolstoelgebruikers die lesgeven in scholen een project uitwerken om hen de kans te geven zich op eigen kracht te verplaatsen. De vereniging plant daarvoor de aankoop van 3 pendelscooters. De scooters zetten ze in voor verschillende leerlingen en maakt de lesgevers met een beperking zelfstandiger in hun verplaatsingen.
  Totale giften
  € 1500
  Streefdoel
  21019
  Aantal supporters
  213
  nog 15 dagen te gaan
 • Tsedek
  16%

  Tsedek

  Tsedek is een kleinschalig psychosociaal revalidatiecentrum voor volwassenen in Ekeren. Sinds 1975 kunnen mensen met psychische problemen er terecht. Het centrum zoekt middelen voor de aankoop van koersfietsen. Met de stille droom om uiteindelijk de Mont Ventoux te beklimmen hebben de patiënten een fysieke uitdaging die een belangrijke bijdrage levert aan het therapieproces.
  Totale giften
  € 4106
  Streefdoel
  25417
  Aantal supporters
  262
  nog 15 dagen te gaan
 • Leuven Bears
  0%

  Leuven Bears on Wheels

  Leuven Bears on Wheels zet zowel volwassenen als jongeren aan tot rolstoelbasketten in recreatieve of competitieve vorm. Sporters met een beperking mogen immers niet ontbreken naar het brede sportpubliek waar de Leuven Bears zich toe richt. Na enkele recente aanmeldingen bleek dat de gebruikte rolstoelen niet meer voldoen aan de basisvoorwaarden en reglementering voor competitie. Deze zijn dus aan vervanging toe. De club stelt het aangepaste materiaal ook beschikbaar zodat er tijdens het seizoen regelmatig initiatiesessies zijn in scholen en op sportdagen. Zo sensibiliseren ze volop over G-sport.
  Totale giften
  € 45
  Streefdoel
  10000
  Aantal supporters
  272
  nog 15 dagen te gaan
 • 40%

  OC Broeder Ebergiste

  OC Broeder Ebergiste zorgt elke dag voor meer dan 330 personen met voornamelijk een verstandelijke beperking. Zevenhuizen is een onderdeel van deze organisatie. Dit is een woonerf met volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die 24 uur op 24 begeleiding nodig hebben. Zij willen materiaal om meer beweging en ontspanning te creëren.
  Totale giften
  € 2456
  Streefdoel
  6010
  Aantal supporters
  237
  nog 15 dagen te gaan